Actionarii Romexterra Leasing IFN ar putea schimba vineri denumirea societii

Data publicarii: 05-07-2007 | Finante-Banci

Actionarii Romexterra Leasing IFN SA se intalnesc, vineri, pentru a discuta schimbarea denumirii societatii in MKB Romexterra Leasing IFN SA, ca urmare a unei strategii de imagine la nivelul grupului, a declarat presedintele companiei, Cornel Coca Constantinescu. "Una dintre actiunile de armonizare a politicilor de grup este si schimbarea denumirii companiilor prin preluarea brandului MKB", a precizat Constantinescu.

El a explicat ca este vorba despre o strategie de schimbare a imaginii (rebranding) la nivelul grupului, prin care este preluata denumirea actionarului majoritar al bancii MKB Romexterra. Din luna octombrie 2006, MKB Bank controleaza 55,37% din MKB Romexterra Bank.

"MKB Romexterra Bank si banca ungara MKB fac parte din grupul financiar Bayerische Landesbank din Germania. Apartenenta la grupul financiar Bayerische Landesbank - MKB a permis atragerea de surse de finantare necesare sustinerii dezvoltarii activitatii companiei Romexterra Leasing si intrarea pe noi segmente de piata", a mai spus Constantinescu.

Romexterra Leasing IFN este detinuta in proportie de 90% de MKB Romexterra Bank. Compania de leasing a inregistrat in 2006 o crestere cu 21,89% a cifrei de afaceri nete, pana la 75,2 milioane lei.

NewsIn