Banca Centrala Europeana a mentinut dobanda cheie la 4%

Data publicarii: 06-07-2007 | Finante-Banci

Consiliul Guvernatorilor al Bancii Centrale Europene (BCE) a decis joi mentinerea dobanzii de politica monetara la 4%, in conformitate cu asteptarile analistilor, potrivit unui comunicat al institutiei cu sediul la Frankfurt. Cei 31 de economisti chestionati la inceputul acestei luni de AFP si de agentia Thompson Financial News au mizat pe mentinerea conditiilor de credit cu ocazia sedintei BCE de joi. Analistii citati miercuri de Reuters au estimat ca Banca Centrala Europeana si comentariile presedintelui BCE, Jean-Claude Trichet, ar putea intari prognozele privitoare la majorarea dobanzii cheie in zona euro, dar s-au aseptat ca BCE sa mentina joi dobanda de politica monetara a BCE la nivelul de 4%.

"Am putea asista iar la raportul euro/dolar atins in aprilie, daca BCE ne confirma asteptarile, adica o declaratie radicala care sa sublinieze vigilenta BCE, care sa sustina aprecierea euro", a spus un strateg pentru piete valutare internationale al grupului Nordea din Copenhaga, Niels Christensen, citat de Reuters.

Euro s-a apreciat joi la o noua cotatie maxima fata de yen, deoarece investitorii se asteapta ca Banca Centrala Europeana (BCE) sa mentina dobanda cheie in cadrul sedintei de politica monetara de joi, dar sa pregateasca drumul pentru o majorare in lunile urmatoare, potrivit Reuters.

Euro a atins o cotatie maxima a tuturor timpurilor fata de yen, potrivit statisticilor Reuters. Euro s-a apreciat cu 0,1% fata de yen, pana la cotatia de 167,14 yeni/euro.

Euro a atins fata de dolar o cotatie maxima a ultimelor doua luni, de 1,3660 dolari si s-a apropiat de cotatia maxima istorica, de 1,3680 dolari/euro, inregistrata la sfarsitul lui aprilie.

Motivatiile Consiliului Guvernatorilor BCE pentru mentinerea dobanzii cheie la 4% vor fi prezentate de catre presedintele Bancii Centrale Europene, la o conferinta de presa, cu incepe de la 15:30, ora Romaniei.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: