Calatoriile de afaceri revitalizeaza turismul
Data publicarii: 06-07-2007 | TurismTurismul de afaceri, de sanatate, cultural, la care se adauga cel de aventura sunt principalele branduri care vor fi dezvoltare in viitor pentru a reprezenta impreuna Romania ca destinatie, atat pe plan extern, cat si intern, noteaza Adevarul. Autorii Masterplanului pentru dezvoltarea turismului national au identificat alte doua segmente care ar putea duce la individualizarea ofertei autohtone pe plan extern: ecoturismul si tinerii.
Romania poate deveni un jucator competitiv pe piata europeana a turismului de afaceri, care inregistreaza cresteri importante si in acest moment. Secretarul de stat pentru turism, Lucia Morariu, a declarat, ieri, ca principalul brand pe care trebuie sa-l dezvolte Romania este cel al turismului de afaceri. Aceasta a mai informat ca trebuie sa se treaca de la promovarea turistica la implementarea unei politici de marketing adecvate, prin crearea de evenimente si participarea la targuri internatioane de turism. Mastreplanul de dezvoltare a turismului recomanda o serie de schimbari in abordarea marketingului si targhetarea pietelor in functie de oportunitatile pe care acestea le ofera.
Astfel, pietele prioritare pentru Romania sunt Germania, Austria, Italia, Franta, SUA, Germania, Rusia, Ungaria si Marea Britanie/Irlanda, in timp ce tarile scandinave, cele din Benelux si Pensinsula Iberica sunt tinte secundare. Documentul citat recunoaste ca ministerul care coordoneaza activitatea de turism nu are in prezent "o strategie clara bazata pe intelegerea deplina si aprofundata a caracteristicilor si tendintelor pietei pentru marketingul Romaniei".
Mai mult, mixul actual de marketing si promovare nu este coordonat si nu este destinat realizarii unor obiective specifice, activitati care "tind sa fie desfasurate in stil ad-hoc, dezordonat". Lucrurile nu stau bine nici la capitolul directii strategice pentru birourile de promovare din strainatate si nu se cunoaste impactul si eficienta programului de participare la targurile de turism din strainatate. Ca urmare, tour-operatorii de pe principalele piete-tinta nu au decat cunostinte superficiale despre Romania si oferta sa turistica. De altfel, nici imaginea sa nu este clara sau puternica.
Integral in Adevarul
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- TBI Bank urmează să fie achiziționată de Advent International
- Revolut a publicat raportul anual pentru 2024
- Încurajați de performanța în creștere a pieței hoteliere din București, investitorii vor construi circa 1.000 de camere de hotel noi până în 2027
- BT: Finantare pentru Simtel pentru finalizarea unui parc fotovoltaic in Giurgiu
- UNSICAR: Checklist de siguranță în vacanța de Paște
- Studiu EY România: Românii prioritizează calitatea și reducerile pentru Sărbătorile de Paște 2025
- #DreptulLaBanking: Protejează-ți datele financiare de Paște
- Studiu EY: Listările publice globale în T1 2025: între provocări și incertitudini
- Divizia de Property Management a Colliers preia administrarea cladirii de birouri Victoria Center
- Piața centrelor de date din România este în etapa gain momentum
- Salt Bank aniversează un an de la lansare cu un nou record: peste 500.000 de clienți
- Studiu EY: Companiile se vor confrunta cu schimbări majore ale politicilor fiscale și comerciale la nivel global
- Skanska a semnat vanzarea cladirii de birouri Equilibrium 1 catre fondul de investitii Gordiusz Private Equity
- EY-Parthenon a asistat acționarii Forza Rossa și British Motors în vânzarea dealerilor auto Ferrari și Aston Martin în România
- Colliers: Oferta redusă și creșterea chiriilor îngreunează accesul la spații moderne de birouri