Declaratia informativa semestriala pentru TVA trebuie depusa pana pe 25 iulie

Data publicarii: 06-07-2007 | Finante-Banci

Persoanele inregistrate in scopuri de TVA trebuie sa depuna o declaratie informativa semestriala, pana pe 25 iulie, pentru toate livrarile si achizitiile de bunuri si prestarile de servicii, informeaza, vineri, un comunicat al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala. Declaratia informativa (formularul 394), introdusa de la 1 ianuarie 2007, trebuie depusa pana pe data de 25 inclusiv a lunii urmatoare incheierii semestrului pentru care se face raportarea.

Potrivit formularului, persoanele inregistrate in scopuri de TVA, trebuie sa declare: operatiunile impozabile cu cota de 9% sau 19%, realizate pe teritoriul national, pentru care au fost emise facturi, inclusiv facturile emise pentru avansuri, operatiunile cu TVA nedeductibil, operatiunile inscrise in facturile care au fost emise pentru vanzarile cu amanuntul, vanzari care se inregistreaza in contabilitate pe baza raportului zilnic.

Operatiunile care nu trebuie declarate sunt: livrarile si/sau achizitiile pentru care s-a emis bon fiscal dar nu s-a emis factura, operatiunile cu persoane neinregistrate in scopuri de TVA in Romania, operatiunile inscrise in facturile emise prin autofacturare, operatiunile pentru care se aplica taxarea inversa.

Declaratia se completeaza pe coduri de inregistrare in scopuri de TVA ale partenerilor de tranzactii, indiferent daca au fost realizate, cu acelasi partener, operatiuni impozabile cu 9% si operatiuni impozabile cu 19% (baza impozabila si, respectiv, TVA aferent se cumuleaza pentru toate operatiunile).

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: