Medicii au prea putine notiuni economice ca sa obtina profit

Data publicarii: 07-07-2007 | Afaceri

Medicii de familie au slabe cunostinte despre modul in care trebuie sa isi gestioneze activitatea cabinetelor pentru ca afacerea lor sa fie profitabila si au putine notiuni despre elemente de management precum eficienta, investitia de capital, profit brut sau lichiditati. Aceasta este concluzia ce a reiesit din intrebarile formulate de medicii de familie in trei focus grupuri organizate de Junior Achievement. Medicii s-au aratat insa interesati sa afle cum sa-si gestioneze activitatea profesionala de o asemenea maniera incat afacerea lor sa devina profitabila.

Medicii vor putea beneficia gratuit de informatii de economie de piata prin programul "Managementul cabinetului medical" (care va cuprinde un manual, CD si web site), ce va fi lansat in urmatoarele doua saptamani de compania de farmaceutice Pfizer si de Junior Achievement Romania.

In prima faza, manualele si CD-ul vor fi distribuite unui numar de 2000 de medici din intreaga tara, dar informatiile pot fi gasite si in format online la adresa www.managementcabinet.ro. "Acest program nu se doreste a fi un studiu academic, ci o filosofie a economiei de piata pentru cei care nu au avut posibilitatea de a invata in scoala notiuni de antreprenoriat. Pentru ca el contine informatii de management general, programul nu se adreseaza doar medicilor de familie, ci chiar si unui tanar care doreste sa afle cum sa isi conduca o afacere", a spus directorul executiv al Junior Achievement, Stefania E. Popp.

Continutul pachetelor incearca raspunda la cele mai frecvente intrebari pe care le-au pus medicii in urma acestor focus-grupuri.

Pfizer este prima companie farmaceutica din lume si una din cele mai mari din toate industriile in ceea ce priveste capitalizarea bursiera. In 2006 a investit aproape opt miliarde de dolari in cercetarea si dezvoltarea de medicamente. Medicamentele Pfizer sunt distribuite in peste 150 de tari.

Junior Achievement Romania (JA Romania) face parte din Junior Achievement Worldwide US si Junior Achievement Young Enterprise, Europe. JA Romania, in parteneriat cu Ministerul Educatiei pune la dispozitia scolilor si universitatilor programe economice, sustinute de financiar de comunitatea de afaceri.

NewsIn