42 miliarde euro neexploatate, in Bazinul Marii Negre

Data publicarii: 10-07-2007 | Economie

Potentialul de afaceri pentru intreprinderile romanesti in regiunea de cooperare economica a Bazinului Marii Negre se ridica la circa 42 miliarde dolari, conform Programului Natiunilor Unite Pentru Dezvoltare (PNUD). Anuntul a fost facut ieri, la Bucuresti, cu ocazia prezentarii oficiale a Programului de Promovare a Investitiilor si Comertului din Regiunea Marii Negre (PICRMN).

Scopul general al programului este de a sprijini cresterea economica si dezvoltarea regiunii Marii Negre printr-o integrare economica mai stransa si de a extinde comertul intra-regional si conexiunile de investitii intre Tarile Membre ale Cooperarii Economice.

Potrivit unui studiu PNUD, fluxul comercial cu produse prioritare si servicii cu potential intra-regional de investitii si comert pentru intreprinderile romanesti in regiunea de cooperare economica a Marii Negre (CEMN) are un potential de afaceri neutilizat inca de intreprinderile romanesti in valoare de 42 miliarde dolari.

Beneficiarii programului vor fi intreprinderile mici si mijlocii, dar o atentie speciala va fi acordata intreprinderilor conduse de tineri antreprenori sau femei. Programul va fi implementat in cooperare cu camera locala de comert si organizatii de suport al afacerilor.

Cronica Romana

Ultimele stiri pe BankNews.ro: