Romania trebuie sa creeze facilitati de croaziera pe Dunare

Data publicarii: 12-07-2007 | Turism

Crearea de de facilitati de croaziera pe Dunare reprezinta unul din punctele pe care expertii Organizatiei Mondiale pentru Turism (OMT) le-a recomandat autoritatilor romane sa le rezolve cat mai rapid, pentru atragerea turistilor straini, se arata in Master Planul pe turism.

"Traficul pe Dunare a crescut rapid si a oferit multor turisti o prima impresie despre Romania. Facilitatile de primire de la punctele de acostare din Romania nu sunt la nivelul standardelor oferite de alte tari prin care trece fluviul", sunt de parere expertii OMT.

Ei recomanda Ministerului pentru IMM-uri, Comert, Turism si Profesii Liberale sa construiasca un punct central de informare a operatorilor de croaziere pentru a promova ofertele, sa coordoneze tarifele si cheltuielile portuare intr-un sistem uniform, competitiv cu celelalte tari de pe Dunare. De asemenea, autoritatile romane ar trebui sa imbunatateasca facilitatile de acostare si de primire in porturi, se arata in Master Plan.

Specialistii OMT considera ca pentru cresterea numarului de turisti straini, Romania ar trebui sa realizeze circuite turistice in regiuni cu o imagine specifica si cu o gama larga de obiective turistice. Turismul viticol reprezinta un potential important de atragere a turistilor, in opinia OMT.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: