Henri Coanda si Baneasa, de vanzare pana la finele anului

Data publicarii: 18-07-2007 | Economie

Cele doua aeroporturi se numara printre alte cinci societati din cadrul Ministerului Transporturilor care vor fi listate la bursa de valori, noteaza Cotidianul. Ministerul Transporturilor a inceput procedurile pentru listarea pe piata de capital a sapte companii, printre care Aeroporturi Bucuresti, care detine aerogarile Otopeni si Baneasa, Aeroportul "Mihail Kogalniceanu" din Constanta, Aeroportul international Timisoara, Administratia Porturilor Maritime din Constanta, Administratia Canalelor Navigabile, Administratiile Porturilor Dunarii Maritime din Galati si Fluviale de la Giurgiu.

"Pina la finele acestui an, estimam sa scoatem la vinzare pe bursa de valori pachete de actiuni de 5% ale acestor societati", declara Tanasoiu Dragos, director pentru privatizare in cadrul Ministerului Transporturilor.

Listarea la bursa a acestor societati este impusa de faptul ca pachete de actiuni ale acestor societati detinute de stat sint incluse in portofoliul Fondului Porprietatea (FP), iar legislatia aplicabila prevede obligativitatea listarii societatilor incluse.

In componenta FP erau incluse anterior si pachete ale societatilor Metrorex, de transport cu metroul, si SAAF, care administreaza active feroviare, insa acestea au fost scoase ulterior de pe lista FP deoarece societatile nu erau profitabile. In plus, unul dintre criteriile pentru listarea la bursa de valori este ca societatea care doreste sa fie listata sa fi obtinut profit in ultimii trei ani anteriori listarii.

Cotidianul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: