Divizia Internationala a Provident Financial devine International Personal Finance

Data publicarii: 18-07-2007 | Finante-Banci

Divizia Internationala a Provident Financial plc s-a desprins de activitatea sa din Marea Britanie, devenind astfel o companie de sine statatoare. Compania nou infiintata se numeste International Personal Finance si, incepand cu 16 iulie, este listata separat la Bursa din Londra, se arata intr-un comunicat de presa remis BankNews.ro. In tara noastra, compania isi continua activitatea sub numele de Provident Financial Romania.

Provident Financial a fost infiintata in 1880 si este lider in furnizarea de credite la domiciliu in Marea Britanie si Irlanda. In 1997, compania a pus bazele diviziei sale internationale, lansand o operatiune in Polonia si ulterior in Cehia, Ungaria, Slovacia, Mexic si Romania. Intreaga sa activitate la nivel international - care cuprinde 1,8 milioane de clienti, 28.000 de agenti si peste 5.000 de angajati - a fost transferata catre International Personal Finance.

In Romania, compania este prezenta din 2006, acordand imprumuturi de valoare mica, in numerar, direct la domiciliul solicitantilor. Desi compania-mama din Marea Britanie a devenit International Personal Finance, Provident Financial Romania isi pastreaza numele, oferind in continuare imprumuturi sub marca Provident.

"Infiintarea International Personal Finance este o confirmare a succesului pe care creditul la domiciliu il are pe pietele din intreaga lume, fiind o realizare remarcabila dupa 10 ani in care am construit si consolidat divizia internationala. Este un moment important pentru Provident Financial Romania, care marcheaza in acelasi timp incheierea fazei pilot demarate in aprilie 2006 si decizia de extindere a operatiunilor la nivel national", a declarat Steve Rice, directorul general al Provident Financial Romania.

In aprilie 2007, Provident Financial Romania avea peste 13.000 de clienti si o retea de circa 350 de reprezentanti. Compania ofera imprumuturi de valoare mica, intre 400 la 2.000 de lei pe o perioada cuprinsa intre 26 si 52 de saptamani. Produsele sale sunt disponibile in Bucuresti si in alte orase din sudul si centrul tarii.

Este de asteptat ca infiintarea International Personal Finance sa aiba un impact pozitiv si sa conduca la rezultate operationale si financiare superioare atat in Marea Britanie, cat si in cazul companiei nou infiintate. In ceea ce priveste activitatea din Romania, International Personal Finance isi propune sa atinga potentialul maxim al pietei prin extinderea operatiunilor la nivel national in urmatorii 4-5 ani. Compania preconizeaza ca va obtine profit in Romania in 2010.

International Personal Finance este specializata in acordarea de imprumuturi de valoare mica, pe termen scurt si fara giranti, direct la domiciliul clientilor. Succesul sau se bazeaza pe angajamentul asumat de a deveni un lider la nivel international in furnizarea de servicii financiare simple, corecte si transparente.

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: