Aeroports de Paris,interesata de privatizarea viitoarei companii Aeroporturi Bucuresti
Data publicarii: 19-07-2007 | AfaceriReprezentantii companiei Aeroports de Paris, cea care administreaza aeroporturile din Paris, s-au aratat interesati sa participe la privatizarea aeroporturilor Bucuresti, la finalul fuziunii aeroporturilor Otopeni si Baneasa, a declarat, miercuri, ministrul Ludovic Orban.
"Am discutat despre privatizarea aeroporturilor din Bucuresti si despre un posibil parteneriat. Reprezentantii companiei care administreaza aeroporturile din Paris si-au aratat disponibilitatea in ceea ce priveste participarea la procesul de privatizare a Societatii Aeroporturi Bucuresti, insa acest lucru este inca la faza de discutii. In acest moment asteptam sa se rezolve probleme privind contestatia Aviatiei Utilitare si dupa finalizarea fuziunii vom discuta si despre privatizarea noi societati", a precizat ministrul transporturilor Ludovic Orban.
Orban a prezentat delegatiei franceze formata dins presedintelui companiei Aeroports de Paris, Jean-Marie Chevallier, directorului companiei, Jacques Follain, si reprezentantii unor firme de consultanta proiectele privind dezvoltarea Aeroportul International Henri Coanda - Bucuresti si Aeroportul International Bucuresti Baneasa - Aurel Vlaicu, realizarea planului de actiuni la nivel national al modernizarii (Master Planul) aeroporturilor, precum si detalii privind procesul de fuziune a celor doua aeroporturi.
Compania Aeroports de Paris, privatizata in 2005, administreaza aeroporturile Orly, Roissy-Charles de Gaulle, Le Bourget, Marsa Alam din Sharm el-Sheikh (Egipt), zece terenuri de aeronautica civila aflate pe o raza de 50 km in jurul Parisului si un heliport din regiunea Ile-de-France. Aeroports de Paris are 9.500 angajati, fiind considerat al doilea grup aeroportuar in ceea ce priveste cifra de afaceri.
Ministrul transporturilor, Ludovic Orban, a declarat, la inceputul lunii iunie, ca fuziunea aeroporturilor Baneasa si Otopeni a fost suspendata prin hotarare judecatoreasca, urmand ca Ministerul Transporturilor sa faca recurs. Procesul de fuziune a celor doua aeroporturi a inceput in luna martie. La finalizarea fuziunii urma sa fie elaborate proiecte comune de dezvoltare a infrastructurii, precum si o politica de marketing si manageriala unitara. Printre avantajele fuziunii celor doua aeroporturi au fost enumerate eliminarea unei eventuale competitii intre cele doua aeroporturi si cel privind constituirea unui pachet de actiuni care sa fie listat la bursa in vederea privatizarii. Orban este de parere ca decizia de suspendare a fuziunii celor doua aeroporturi va afecta procedurile privind privatizarea Societatii de Aeroporturi Bucuresti, deoarece nu va putea fi ales consultantul.
De asemenea, Ministerul Transporturilor a anuntat, marti, ca va lista la bursa noua din companiile aflate in subordine printre acestea numarandu-se aeroporturile Otopeni si Baneasa.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- TBI Bank urmează să fie achiziționată de Advent International
- Revolut a publicat raportul anual pentru 2024
- Încurajați de performanța în creștere a pieței hoteliere din București, investitorii vor construi circa 1.000 de camere de hotel noi până în 2027
- BT: Finantare pentru Simtel pentru finalizarea unui parc fotovoltaic in Giurgiu
- UNSICAR: Checklist de siguranță în vacanța de Paște
- Studiu EY România: Românii prioritizează calitatea și reducerile pentru Sărbătorile de Paște 2025
- #DreptulLaBanking: Protejează-ți datele financiare de Paște
- Studiu EY: Listările publice globale în T1 2025: între provocări și incertitudini
- Divizia de Property Management a Colliers preia administrarea cladirii de birouri Victoria Center
- Piața centrelor de date din România este în etapa gain momentum
- Salt Bank aniversează un an de la lansare cu un nou record: peste 500.000 de clienți
- Studiu EY: Companiile se vor confrunta cu schimbări majore ale politicilor fiscale și comerciale la nivel global
- Skanska a semnat vanzarea cladirii de birouri Equilibrium 1 catre fondul de investitii Gordiusz Private Equity
- EY-Parthenon a asistat acționarii Forza Rossa și British Motors în vânzarea dealerilor auto Ferrari și Aston Martin în România
- Colliers: Oferta redusă și creșterea chiriilor îngreunează accesul la spații moderne de birouri