ANM: Temperaturi de 42 de grade in week-end

Data publicarii: 19-07-2007 | Lifestyle

O noua avertizare meteo a fost emisa, joi, pentru 32 de judete. In judetele avertizate cod portocaliu in perioada 19 - 22 iulie se vor inregistra pe arii extinse valori de temperatura de 39 - 40 de grade si izolat 41 - 42 de grade. Aceste zece noi judete se alatura celorlalte 21 si municipiului Bucuresti, avertizate anterior cu codul portocaliu pentru zilele de joi si vineri.

In avertizare se precizeaza ca este posibil ca valul de caldura sa persiste si la inceputul saptamanii viitoare in cea mai mare parte a tarii.

Conform avertizarii, vremea va fi excesiv de calda in Satu Mare, Arad, Timis, Mehedinti, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Calarasi, Ialomita, Braila, Galati, Vaslui, Iasi, Botosani, in Municipiul Bucuresti, in vestul judetelor Constanta si Tulcea, precum si in zonele joase ale judetelor Bihor, Caras-Severin, Hunedoara, Alba, Gorj, Valcea, Arges, Dambovita, Prahova, Buzau, Vrancea, Bacau si Neamt.

Potrivit ANM, joi, in tara temperaturile maxime se vor incadra intre 34 si 40 de grade, usor mai coborate doar pe litoral si in estul Transilvaniei. Indicele de confort termic (temperatura-umezeala) va depasi frecvent pragul critic de 80.

Integral in HotNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: