Marile companii rusesti s-ar putea retrage de la Bursa de la Londra

Data publicarii: 20-07-2007 | International

Criza diplomatica dintre Rusia si Marea Britanie ar putea provoca retragerea de la bursa a marilor companii rusesti listate la London Stock Exchange, in avantajul platformelor bursiere continentale, a avertizat joi seful Uniunii industriasilor si antreprenorilor rusi, potrivit AFP.

"Daca aceasta situatie se perpetueaza, este posibil ca platformele bursiere din Marea Britanie sa piarda teren si ca bursele europene sa recupereze companiile rusesti", a declarat patronul patronilor rusi, Alexandr Sokhin, citat de agentia Ria Novosti, preluata de AFP.

La Bursa de Valori de la Londra sunt cotate companiile Rosneft si Gazprom, numarul unu din sectorul petrolier si, respectiv compania gigant din sectorul gazelor naturale.

Marea Britanie a anuntat luni ca expluzeaza patru diplomati rusi, ca reactie la refuzul Moscovei de a-l extrada pe Andrei Lugodov, principalul suspect in asasinarea in noiembrie 2006 la Londra a lui Alexandr Litvinenko, fost agent rus devenit opozant al Kremlinului.

Rusia s-a repliat joi si a anuntat expluzarea a patru diplomati britanici si intreruperea cooperarii ruso-britanice in lupta antiterorista.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: