Lege anti-bacsis in Romania

Data publicarii: 20-07-2007 | Economie

In Statele Unite ale Americii sunt specificate bacsisurile ("tips-urile") pentru ospatari, soferi, receptioneri, garderobieri, si lista ar putea continua. Pentru servirea la masa, ele sunt chiar nuantate in functie de atitudinea prestatorului. De altfel, in toate tarile Europei occidentale, bacsisul in turism este normat explicit sau implicit.

In Romania, autoritatile vor sa introduca Legea privind practicile comerciale incorecte, aceasta fiind una dintre propunerile sefilor Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor, prin care se urmareste o crestere a calitatii serviciilor.

De asemenea, se are in vedere ca pentru nerespectarea acestei legi sa se aplice amenzi de la 30 de milioane de lei pana la 300 de milioane de lei.

Vicepresedintele ANPC Gheorghe Ciubotaru spune ca cine va fi prins ca ia sau cere bacsis va suporta rigorile legii, iar patronilor care vor incuraja aceste practici li se va pune lacatul pe carciuma.

Oficialii din domeniu recunosc ca bacsisul este adanc inradacinat in practicile comerciale romanesti, avand, ca si concept, conotatii preponderent negative, numai ca totul trebuie facut pana la limita bunului simt.

Integral in Curentul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: