Sucurile naturale, o piata de 100 milioane de euro

Data publicarii: 20-07-2007 | Afaceri

In timp ce piata bauturilor racoritoare se majoreaza anual cu 8,5%, sucurile naturale si nectarurile au un ritm de crestere de 16%, noteaza Adevarul. Un segment important al pietei de bauturi racoritoare din Romania este reprezentat de cel al sucurilor necarbonatate. Dintr-o piata estimata la valoarea de 500 milioane de euro, suma in care este inclusa si piata apelor minerale, sucurile necarbonatate depasesc 100 milioane de euro.

Estimarile sustinute si de van­zarile con­crete ale principalilor jucatori din acest domeniu arata ca segmentul bauturilor necarbonatate din Romania cunoaste probabil cea mai mare rata de crestere de la an la an, in comparatie cu celelalte segmente ale pietei.

Consumul, cu mult mai scazut decat in UE

Vanzarile in crestere din ultimii ani demonstreaza o orientare a romanilor tot mai evidenta catre sucurile mai putin daunatoare organismului.

"Contextul actual este marcat de tendinta de schimbare treptata a stilului de viata si orientarea consumatorilor catre o alimentatie sanatoasa. Astfel, daca media de crestere in ultimii cinci ani la total bauturi inseamna 5%, pentru bauturi racoritoare, media de crestere este de 8,5%, iar pentru sucuri naturale si nectaruri, ritmul mediu de crestere este de 16% anual", a declarat, pentru "Adevarul", Catalin Ignat, vicepresedinte marketing in cadrul companiei United Romania Breweries Bere Prod (URBB), producatorul marcilor de bere Tuborg, Carlsberg, Skol.

Integral in Adevarul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: