Topul masinilor care accelereaza cel mai repede

Data publicarii: 23-07-2007 | Auto

Timpul in care o masina poate ajunge de la 0 la 60 de mile/h (100 km/h) este o afacere alunecoasa la propriu si la figurat, comenteaza Forbes intr-un articol dedicat acestui subiect. Desi companii ca Porsche, Chevrolet si Lamborghini vand masini care ating in mai putin de 4 secunde viteza de 60 de mile/h, alti fabricanti auto sunt de parere ca lucrurile nu sunt chiar atat de simple. Asta deoarece de cele mai multe ori anvelopele nu sunt destul de abrazive pentru a face fata cailor putere ai motoarelor.

Forbes ne propune si un exemplu concret: Daca un sofer va accelera pana la capat de la inceput, nu va face decat sa scoata fum din anvelope si va patina pe asfalt. Sau, si mai rau, controlul tractiunii va interveni si va incetini motorul si va actiona franele pana cand anvelopele nu mai patineaza. Masina va merge la pas pana in momentul in care anvelopele vor avea aderenta la sol.

Primele clasate in topul masinilor care accelereaza cel mai repede sunt: Bugatti Veyron, cu 2,5 secunde, pe locul doi - SSC Ultimate Aero TT, la egalitate cu Saleen S7, cu 2,8 secunde, iar pe locul 3 - RUF CTR3, cu 3,2 secunde.

Bugatti Veyron
Bugatti Veyron

SSC Ultimate Aero TT
SSC Ultimate Aero TT

Saleen S7
Saleen S7

RUF CTR3
RUF CTR3

Cat priveste pretul unei asemenea masini, prima clasata in top depaseste un milion de dolari, iar urmatoarele - 500.000 de dolari.

Realitatea.net

Ultimele stiri pe BankNews.ro: