Apa minerala si plata, pe cale de disparitie si din benzinarii

Data publicarii: 24-07-2007 | Afaceri

Criza de apa declansata de canicula in Romania a inceput sa fie puternic resimtita de majoritatea benzinariilor, care se confrunta cu probleme mari de aprovizionare si refacere a stocului de apa plata si minerala, au declarat marti reprezentantii mai multor benzinarii.

"Este o criza generala de apa. Nu mai avem apa plata si minerala de doua saptamani, iar furnizorii nu mai fac fata. Acelasi lucru se intampla si pe segmentul bauturilor racoritoare care dispar de pe rafturi imediat ce au fost aduse", a declarat reprezentantul unei benzinarii Auto Service din Bucuresti.

Si oficialii unei benzinarii OMV din Capitala sustin ca au ramas fara apa plata si minerala de luni si nu stiu cand va fi refacut stocul deoarece furnizorii cu care lucreaza "nu le pot spune data exacta cand vor reusi sa faca rost de apa".

In prezent, produsele precum apa plata, minerala sau bauturile racoritoare inregistreaza vanzari record in toate magazinele sau benzinariile, care trebuiesc aprovizionate zilnic pentru a putea face fata cererii de pe piata, aflata in continua crestere. "Ne aprovizionam in fiecare zi cu apa plata, minerala si sucuri aduse de furnizori, dar tot nu este suficient. De ieri pana azi am vandut cu mult peste 100 de litri de apa si momentan mai facem fata situatiei deoarece lucram cu mai multi furnizori", au explicat angajatii benzinariei Shell Bucuresti.

Hipermarketurile se confrunta de asemenea, cu probleme legate de aprovizionarea cu apa a magazinelor, deoarece furnizorii nu mai fac fata cererii de apa de pe piata, in conditiile in care vanzarile acestui produs au crescut de cateva ori.

"Avem probleme cu apa deoarece furnizorii nu mai fac fata cererii, iar debitele la sursa scad datorita caldurii si nu mai pot produce cat este nevoie. Fata de o perioada cu temperaturi suportabile, vanzarile la apa au crescut cu peste 300%", au declarat reprezentantii Carrefour. Carrefour Romania comercializeaza majoritatea brandurilor romanesti, dar si cateva marci straine, aduse tot de furnizorii romani.

De asemenea, reprezentantii Metro Cash & Carry Romania  sustin ca exista o criza la nivel national, generata de canicula, criza care se resimte in mai toate domeniile de activitate si nu doar la productia si comercializarea de apa minerala sau plata.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: