Ghetea: Ideal ar fi ca CEC-ul sa devina un grup financiar

Data publicarii: 24-07-2007 | Finante-Banci

Presedintele Casei de Economii si Consemnatiuni (CEC), Radu Gratian Ghetea, a declarat ca ar fi ideal pentru CEC sa devina liderul un grup financiar bancar care sa aiba in compunere si alt tip de societati. "Ar fi ideal ca CEC-ul sa fie un grup financiar si probabil ca in viitor? se va ajunge la asa ceva. Dar personal consider ca in acest moment CEC-ul n-ar trebui sa aiba ca prioritate constituirea unui astfel de grup. Daca actionarii decid altfel, atunci presedintele trebuie sa mearga in directia care i se cere" a declarat Ghetea, confirmand astfel faptul ca preluarea unei societati de asigurari este posibila.

In urma cu doua luni Radu Gratian Ghetea a declarat ca?a primit o oferta de a cumpara o firma de asigurari si analizeaza propunerea, insa ar putea renunta la proiectul unei banci pentru locuinte. "Am primit o oferta sa cumparam o societate de asigurari, dar nu am luat inca o decizie". El a mentionat ca va fi nevoie sa se faca studii suplimentare, inclusiv pentru o eventuala infiintare a unei firme noi de profil.

Cel mai sigur este vorba despre preluarea companiei de asigurari Asiban, la care Casa de Economii si Consemnatiuni detine?25 la suta din capital.

Capitalul Asiban este impartit in transe egale de patru banci BRD Groupe Societe Generale, Casa de Economii si Consemnatiuni (CEC), Banca Transilvania si BCR, fiecare cu o participatie de 25% din capital.

Compania de asigurari Asiban a inregistrat o valoare a primelor brute subscrise de 138,8 milioane lei (41,4 milioane euro) in primul trimestru al anului, cu aproape 30% mai mult fata de aceeasi perioada a anului trecut.

BRD Groupe Societe Generale si Banca Comerciala Romana si-au anuntat deja intentia de a vinde participatiunile detinute la Asiban.

The Money Channel

Ultimele stiri pe BankNews.ro: