Companiile internationale se asteapta la o imbunatatire a afacerilor din Romania

Data publicarii: 27-07-2007 | Afaceri

Majoritatea (60 la suta) reprezentantilor companiilor internationale care activeaza in Romania estimeaza ca investitiile firmelor din tara vor creste, in al treilea trimestru al anului 2007, potrivit unui sondaj realizat de KPMG Romania. Aproximativ 58 la suta din companii au declarat ca veniturile firmelor internationale din tara au crescut, in cel de-al doilea trimestru 2007, potrivit sondajului.

In ceea ce priveste situatia financiara si cea a veniturilor firmelor in trimestrul trei 2007, aproape 60 la suta din respondentii sondajului au declarat ca aceasta se va imbunatati. In privinta situatiei financiare din trimestrul doi, 57 la suta din companii au sustinut ca aceasta s-a imbunatatit.

Peste jumatate (55 la suta) din reprezentantii companiilor din Romania au afirmat ca activitatea economica se va extinde, in perioada iulie - septembrie 2007. Referitor la activitatea economica inregistrata in perioada aprilie - iunie, 70 la suta dintre respondentii sondajului au afirmat ca aceasta este in crestere, potrivit sursei citate.

Numarul persoanelor care se vor angaja in companiile internationale va creste in perioada iulie-septembrie 2007, sustin 50 la suta din firmele chestionate. Tot atatea companii sustin ca in trimestrul al doilea 2007 numarul angajatilor in cadrul companiilor straine a crescut.

KPMG chestioneaza trimestrial o suta de companii internationale care activeaza in Romania.

Rompres

Ultimele stiri pe BankNews.ro: