Constanta: Referendum pentru constructia Soselei de Coasta

Data publicarii: 28-07-2007 | Economie

Consilierii locali constanteni vor organizarea unui referendum local pentru construirea Soselei de Coasta, dupa ce proiectul a fost respins de Ministerul Mediului pe motiv ca se incalca legislatia privind zonele costiere. Ei vor trimite in prealabil o scrisoare deschisa premierului Calin Popescu Tariceanu, pentru a obtine sprijin in realizarea Soselei de Coasta, iar, in caz contrar, ca un ultim demers, va fi organizarea unui referendum local pentru aprobarea acestei investitii.

Primarul Constantei, Radu Mazare, a prezentat, vineri, in sedinta de Consiliu Local Municipal, master-planul realizat cu finantare de la Guvernul Romaniei prin care specialisti de la organizatii internationale de turism recomanda crearea de zone de distractie, de dezvoltare imobiliara, dar si a unei sosele de coasta.

El a precizat ca a trimis Ministerului Mediului o adresa prin care solicita acordarea avizului de mediu, intrucat proiectul are restul documentelor aprobate. Edilul a afirmat ca raspunsul de la minister a fost ca se incalca legea zonei costiere, desi, afirma el,legislatia prevede exceptii pentru lucrarile de utilitate publica.

In sedinta de consiliu local, consilierul Tiberiu Nemet (PRM), a propus organizarea uui referendum local pentru construirea acestei sosele, dar si pentru alte investitii care sunt blocate, in prezent, din diferite motive. La randul sau, consilierul local (PSD), Nicolae Moga a propus convocarea tuturor parlametarilor constanteni care sa initieze interpelari si sa sprijine realizareaproiectului.

Consilierii locali au fost de acord cu trimiterea in prealabil a unei scrisori deschise catre premier si ulterior urmarea celorlalte demersuri pentru aprobarea acestei constructii.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: