Numele Dacia, folosit in fraude privind reincarcarea cartelelor SIM

Data publicarii: 28-07-2007 | IT&C

Un fals angajat al Dacia incearca sa-si reincarce fraudulos cartela SIM, dand la intamplare telefoane catre diverse persoane carora le spune ca au castigat o masina Logan pe care o vor primi numai in schimbul unor coduri de reincarcare cu valori de 100-200 dolari, a avertizat vineri Dacia. Pentru a avea credibiliate, barbatul se recomanda ca fiind Alexandru Popovici, angajat al Automobile Dacia. El spune ca are legitimatie, al carei numar il si comunica. De asemenea, barbatul lasa un numar de fax: "0248.420.920" si un numar de telefon mobil: "0767.195.177", informeaza Dacia.

Asa-zisul angajat al Dacia pretinde ca apelul sau este legat de un concurs organizat cu ocazia implinirii a unui numar de ani de existenta a uzinei Dacia. Barbatul pretinde ca persoana cu care sta de vorba la telefon a castigat un vehicul Dacia Logan si ca masina va fi livrata la domiciliul persoanei respective in ziua urmatoare, cu conditia achizitionarii de cartele valorice apartinand unor retele de telefonie mobila cu valori osciland intre 100 si 200 dolari ale caror coduri de reincarcare trebuie sa i le comunice.

Dacia precizeaza ca nu are niciun angajat cu numele de Alexandru Popovici si ca nu a organizat concursuri de tipul celor invocate de aceasta persoana.

"Dacia va solicita inceperea urmaririi penale impotriva persoanei sau persoanelor vinovate de aceasta dezinformare frauduloasa, pentru savarsirea mai multor infractiuni prevazute de Codul Penal si pedepsite cu inchisoarea, precum inselaciune fata de persoanele apelate si de concurenta neloiala fata de Dacia, cu grave consecinte asupra imaginii de marca", mai precizeaza comunicatul.

Reprezentantii constructorului roman de automobile le recomanda cetatenilor sa anunte imediat Dacia in astfel de cazuri si sa respinga apeluri similare cu cel din cazul prezentat, chiar daca datele pe care le aud la telefon par veridice.

In urma cu trei zile printr-o metoda similara, mai multe persoane au incercat sa-si reincarce ilegal cartelele SIM trimitand un mesaj scris prin care cereau celui apelat sa cumpere o cartela si sa le trimita codul de reincarcare pentru a putea castiga mobilier de lux in valoare de 4.500 euro oferit de Elvila.

Un caz asemanator a fost semnalat in luna aprilie de catre Altex, retailerul de produse electrocasnice, electronice si IT&C.

La randul sau, lantul de hipermarket-uri Metro a denuntat un caz asemanator in luna iulie.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: