Scadente noi la credite, cu preturi de la 10 euro
Data publicarii: 31-07-2007 | Finante-BanciRescadentarea unui imprumut este o solutie viabila mai ales ca, de multe ori, comisioanele sint mai mici decit la refinantare, noteaza Cotidianul. Rescadentarea unui imprumut poate fi asezata cu succes linga mult mai cunoscuta refinantare. In primul rind pentru ca rescadentarea va poate micsora suma de rambursat chiar daca dobinda nu a scazut de la inceputul creditului. Mai precis, chiar daca dobinda a ramas constanta, in cazul in care va cresc veniturile puteti opta dupa o anumita perioada fie pentru diminuarea perioadei de creditare, fie pentru modificarea nivelului ratelor.
"UniCredit Tiriac Bank ofera clientilor variante noi de creditare pentru diverse tipuri in vederea rescadentarii creditului acordat. In acest sens, banca emite un nou grafic de rambursare, pe baza actului aditional la contractul de credit initial", au explicat reprezentantii UniCredit Tiriac. Conditiile de eligibilitate pentru a obtine o rescadentare sint practic aceleasi care trebuie respectate pentru a contracta un anume imprumut. Venitul si istoricul de plata sint cele care conteaza cel mai mult.
In privinta costurilor, BCR pare a fi cea mai ieftina. "In baza solicitarii clientului, a documentelor justificative (noile venituri ale clientului), se face o noua analiza a capacitatii de rambursare a clientului. Comisionul pentru aceasta modificare este de 10 euro", spun reprezentantii BCR.
La restul bancilor, comisionul oscileaza intre 1 si 4% din suma rambursata anticipat. La Bancpost ajunge pina la 2,5%, in timp ce la Alpha Bank poate merge pina la 4%. Alpha ofera mai multe variante. "Clientul poate rescadenta creditul, caz in care plateste comision de 1%, minimum 3 euro pentru modificarea planului de rambursare din suma ramasa de rambursat, conditiile de dobinda raminind neschimbate. De asemenea, poate plati anticipat o parte din credit alegind micsorarea perioadei de creditare, astfel incit rata sa ramina la valoarea initiala. In acest caz, comisionul este 2% din suma platita in avans pentru creditele de nevoi personale si 4% in primii patru ani pentru creditele ipotecare sau 2% dupa primii patru ani de viata a creditului", au spus reprezentantii Alpha Bank.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- TBI Bank urmează să fie achiziționată de Advent International
- Revolut a publicat raportul anual pentru 2024
- Încurajați de performanța în creștere a pieței hoteliere din București, investitorii vor construi circa 1.000 de camere de hotel noi până în 2027
- BT: Finantare pentru Simtel pentru finalizarea unui parc fotovoltaic in Giurgiu
- UNSICAR: Checklist de siguranță în vacanța de Paște
- Studiu EY România: Românii prioritizează calitatea și reducerile pentru Sărbătorile de Paște 2025
- #DreptulLaBanking: Protejează-ți datele financiare de Paște
- Studiu EY: Listările publice globale în T1 2025: între provocări și incertitudini
- Divizia de Property Management a Colliers preia administrarea cladirii de birouri Victoria Center
- Piața centrelor de date din România este în etapa gain momentum
- Salt Bank aniversează un an de la lansare cu un nou record: peste 500.000 de clienți
- Studiu EY: Companiile se vor confrunta cu schimbări majore ale politicilor fiscale și comerciale la nivel global
- Skanska a semnat vanzarea cladirii de birouri Equilibrium 1 catre fondul de investitii Gordiusz Private Equity
- EY-Parthenon a asistat acționarii Forza Rossa și British Motors în vânzarea dealerilor auto Ferrari și Aston Martin în România
- Colliers: Oferta redusă și creșterea chiriilor îngreunează accesul la spații moderne de birouri