Grupul Aviva isi face divizie de investitii pe pietele internationale

Data publicarii: 01-08-2007 | International

Aviva, cel mai mare asigurator britanic, a anuntat ca intentioneaza sa deschida o divizie de investitii in cadrul grupului, Aviva Global Investors and Morley, care se va baza pe expertiza grupului in ce priveste administrarea activelor la nivel international, a anuntat marti compania de asigurari.

In luna iulie, grupul Aviva a anuntat numirea lui Alain Dromer ca director general Aviva Global Investors and Morley, urmand ca noua functie sa fie preluata din 3 septembrie 2007, se mentioneaza in comunicat.

"Numirea lui Alain este legata de noua abordare a managementului activelor pe care grupul Aviva si-a propus sa o implementeze", a declarat presedintele Aviva Group, Andrew Moss.

Alain Dromer are experienta internationala in managementul administrarii activelor si in dezvoltarea afacerilor. El a ocupat postul de director de investitii al grupului HSBC, iar in perioada 2001-2006 a crescut fondurile de administrare ale grupului la 328 miliarde dolari, de la 123 miliarde dolari.

Grupul Aviva, unul din liderii europeni pe piata pensiilor si asigurarilor de viata, detine in Romania companiile Aviva Asigurari de Viata SA si Aviva Societate de Administrare a unui Fond de Pensii Privat SA.

Grupul administreaza active de 535 miliarde euro, care reprezinta banii celor peste 40 de milioane de clienti din toata lumea. In Romania, Aviva este prezenta in 19 orase si are peste 430.000 de clienti.

NewsIn