Telemobil intentioneaza sa reduca tarifele de roaming pentru Zapp

Data publicarii: 01-08-2007 | IT&C

Telemobil va reduce tarifele de roaming pentru Zapp, cu toate ca serviciul de roaming oferit de companie foloseste o tehnologie de tip "call-back" care nu intra sub incidenta reglementarilor Comisiei Europene, au declarat reprezentantii companiei. Telemobil va aplica in curand o noua oferta de tarife pentru clientii Zapp care se vor deplasa in tari membre UE. Reprezentantii companiei nu au oferit date cu privire la valorile noilor tarife, un anunt oficial urmand sa fie facut "in viitorul apropiat".

"Tarifele vor fi modificate pentru a ramane competitivi si pe acest segment, si nu din cauza directivei UE, care nu se aplica in cazul Zapp", a declarat directorul de comunicare al Telemobil, Carmen Lazar.

Serviciul de roaming oferit de Telemobil foloseste un sistem de tip "call-back". Prin acest mecanism, atunci cand o persoana initiaza un apel din roaming, operatorul inchide automat telefonul si reinitiaza apelul din centrala Zapp, aflata in Romania. Sistemul de "call-back" nu presupune incheierea de acorduri directe de roaming cu niciun operator din tarile membre ale UE, si deci nu intra sub incidenta reglementarilor Comisiei Europene, au afirmat reprezentantii Telemobil.

Reprezentantii Autoritatii Nationale pentru Reglementare in Comunicatii si Tehnologia Informatiei (ANRCTI) au confirmat pentru NewsIn ca Telemobil nu are obligatia de a anunta ANRCTI cu privire la modificarea tarifelor de roaming.

Serviciile de comunicatii ale Zapp sunt dezvoltate pe baza tehnologiei wireless CDMA. Serviciul de roaming al Zapp este disponibil in alte tari prin intermediul atat al retelelor locale CDMA, cat si GSM.

Comisia Europeana a adoptat, in data de 25 iunie, o directiva cu privire la reducerea tarifelor de roaming sub pragul de 0,49 euro pe minut. Masura de reducere a tarifelor pentru folosirea serviciului de roaming in tarile membre UE trebuia aplicata pana la 30 iulie.

Zapp ofera convorbiri in roaming la un tarif unic pe minut, in functie de regiunea apelata. In "Zona 0", care cuprinde tarile europene, Australia, Israel si Turcia, abonatii Zapp pot suna in reteaua Zapp cu 0,49 dolari/min. In "Zona 1", care cuprinde toate celelalte tari, apelul catre reteaua Zapp costa 0,99 dolari/min. Activarea optiunii Zapp Roaming costa 10 dolari.

Zapp face parte dintr-un grup detinut de compania americana Qualcomm si de Omnia Holdings Ltd, fond de investitii din Orientul Mijlociu.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: