Dosarul de daune auto, aprobat in 15 zile

Data publicarii: 02-08-2007 | Auto

Implicarea intr-un accident rutier pune soferii pe drumuri, iar durata asteptarii pana la aprobarea unui dosar este sensibil diferita la societatile de asigurari, noteaza Adevarul. De aceea, e foarte important sa cunoasteti la ce sa va asteptati atunci cand incheiati o polita RCA si Casco si ce intrebari sa puneti asiguratorului cand cumparati produsul.

Incheierea in graba si pe criteriul pretului mai mic nu este o practica sanatoasa pentru cei care, involuntar, ajung sa fie actorii unui accident rutier cu sau fara victime. Fiecare sofer isi repara masina pe asigurarea celui vinovat (RCA) ori daca este autorul impactului si are avariat propriul autovehicul, pe CASCO.

Procedura este urmatoarea: daca masina este netransportabila, trebuie sunat la o firma de tractari, iar masina trebuie dusa la un service agreat de compania de asigurari. Prin urmare, este esential sa aveti la indemana ori o copie a contractului, ori un numar de telefon de la agentul sau brokerul cu care ati incheiat polita, iar persoana sa poata fi sunata la orice ora din zi sau din noapte (pentru ca cea mai incurcata situatie este pentru accidentele produse noaptea).

Pentru masina nede­plasabila mai exista si varianta chemarii (in urma unei programari prealabile) a unui agent constatator la locul accidentului sau acolo unde este garata. Masina se ridica dupa ce asiguratorul achita reparatia Companiile de asigurari au o serie de service-uri agreate (carora le deconteaza reparatia), la aceste locatii ajungand si agenti constatatori.

Integral in Adevarul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: