Comertul online romanesc va bate miliardul de euro in 2010

Data publicarii: 02-08-2007 | Afaceri

Valoarea pietei de comert electronic din Romania se va dubla anul acesta, iar pana in 2010 va atinge nivelul de un miliard de euro anual, daca isi va mentine acelasi ritm de crestere, a declarat pentru Business Standard, directorul general al PCFun.ro, Marius Ghenea. Piata de comert electronic din Romania este evaluata de principalii jucatori la valori cuprinse intre 100 si 180 de milioane de euro, anul acesta, diferenta fiind cauzata de faptul ca piata este foarte fragmentata si ca in permanenta apar noi jucatori.

"Cresterea pietei online din Romania este estimata la peste 100% in 2007 si cu o mentinere a acestui ritm de dublare anuala pana in 2009-2010, cand se asteapta sa atinga nivelul de un miliard de euro anual", a adaugat Marius Ghenea. Aceasta crestere este motivata in principal de nivelul foarte redus al pietei online din Romania si de faptul ca romanii prefera tot mai des achizitiile online decat pe cele din magazinele traditionale, potrivit reprezentantului PCFun.ro.

PCFun.ro a inregistrat in ultimele sase luni ale anului 2006 vanzari totale de peste un milion de dolari si estimeaza pentru 2007 o cifra de afaceri de 7,5 milioane de dolari, cu atingerea in 2008 a pragului de 20 milioane de dolari.

Reprezentantii celor mai importante magazine online de pe piata locala sunt de parere ca piata de comert electronic este de-abia la inceput si ca ritmul de crestere este foarte alert. Principalii jucatori pe piata de comert electronic locala sunt eMAG.ro, PCFun.ro, PC Garage, MarketOnline.ro si cel.ro.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: