MOL Romania lanseaza serviciul de rambursare a TVA-ului extern

Data publicarii: 02-08-2007 | Finante-Banci

Incepand cu 1 August 2007, MOL Romania in parteneriat cu compania Tax Back International, lanseaza serviciul de rambursare a TVA pentru cheltuielile efectuate cu deplasarile in strainatate in interes de afaceri, destinat posesorilor de carduri de carburanti MOL, se arata intr-un comunicat de presa remis BankNews.ro.

MOL Romania este singura companie din domeniul energiei care ofera acest serviciu clientilor sai. Cardurile de combustibil emise de MOL Romania sunt acceptate la plata in acest moment in Ungaria, in curand in Slovacia si in viitor in Croatia, Serbia si Austria.

In cazul deplasarilor in Ungaria, rambursarea TVA permite posesorilor de carduri de combustibili MOL Gold reducerea cheltuielilor externe cu 20%. Clientii pot beneficia de recuperarea TVA si pentru alte cheltuieli inregistrate cu ocazia deplasarilor in interes de afaceri in alte 35 de tari, printre care toate statele membre UE.

Taxa pe valoare adaugata* variaza intre 5% si 25% din suma totala a facturii, in functie de legislatia fiecarei tari in parte. TVA-ul extern este rambursabil pentru o gama larga de cheltuieli inregistrate cu ocazia deplasarilor in interes de serviciu in strainatate, printre care motorina, taxele de drum, lubrifiantii, consumabilele auto, piesele de schimb si reparatiile, taxele legate de participarile la targuri si expozitii, taxele hoteliere sau aferente notelor de plata emise de restaurante. Lista cu principalele tipuri de cheltuieli pentru care TVA este rambursabila poate fi accesata pe site-ul molromania.ro.

Redactia BankNews.ro