Asitrans intra pe piata asigurarilor private de sanatate din octombrie 2007

Data publicarii: 02-08-2007 | Afaceri

Compania de asigurari Asitrans vrea sa intre pe piata asigurarilor private de sanatate din octombrie 2007 pentru a-si diversifica portofoliul de produse si tinteste o cota de 4% din aceasta piata, a declarat joi directorul general al companiei, Bogdan Stan. "Produsele au fost deja elaborate si suntem in curs de a incheia parteneriate cu furnizorii de servicii medicale, iar din luna octombrie sau noiembrie a acestui an vom incepe sa vindem", a precizat Bogdan Stan.

El a adaugat ca in Romania sunt numeroase persoane care vor sa beneficieze de o asigurare privata de sanatate, in paralel cu asigurarea de la stat. "Exista o patura a societatii care doreste sa plateasca aceste servicii. Oamenii sunt nevoiti de cele mai multe ori sa dea mai multi bani la asistente, doctori si portari decat ar plati pentru un simplu abonament privat de sanatate. Este o realitate pe care o cunoaste toata lumea", a adaugat Stan.

Eurohold a anuntat luna trecuta ca a preluat peste 75% din actiunile Asitrans Asigurari, pentru care a platit 12,5 milioane euro, incluzand achizitia de actiuni, cresterea de capital, investitii in segmentul IT, precum si achizitionarea pachetului majoritar al Asitrans Leasing.

In aceasta luna se va alege un nou Consiliu de Administratie, care sa includa si reprezentanti ai Eurohold Bulgaria, urmand ca actualul presedinte al Asitrans Asigurari sa-si pastreze functia. Compania romaneasca de asigurari isi schimba denumirea de la 1 ianuarie 2008 in EuroIns Romania, iar divizia sa de leasing, Asitrans Leasing, va deveni Eurolease Auto. Campania de schimbare a imaginii (rebranding) este estimata la 500.000 de euro.

Asitrans are ca obiectiv atingerea unui volum al primelor brute subscrise de 30 milioane euro in 2007 si peste 50 milioane de euro in anul 2008. Pentru primele sase luni din 2007, Asitrans Asigurari a subscris prime brute in valoare de 14,5 milioane euro, in crestere cu 45 % fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Programul de investitie al Eurohold pentru Romania va include, de asemenea, achizitionarea in Bucuresti a unei cladiri de birouri, care urmeaza sa gazduiasca sediul principal al companiilor de asigurari si de leasing, alaturi de sucursala Euro Finance, broker-ul, respectiv dealer-ul si consultantul financiar al holdingului.

NewsIn