Cele cinci telefoane mobile ale momentului

Data publicarii: 07-08-2007 | IT&C

Apple iPhone 8GB a fost postat pe locul intai de editorii site-ului Yahoo! Tech, in topul celor mai performante telefoane mobile ale momentului, noteaza Evenimentul Zilei. Acesta a primit cele mai bune critici din partea specialistilor in domeniu. Principalele atuuri ale iPhone sunt functiile de iPod, designul inovator atat pe segmentul de software, cat si pe cel de hardware, grosimea de numai 11,6 mm si ecranul sensibil la atingere prin intermediul caruia primeste comenzile.

Locul doi este ocupat de unul dintre varfurile de lance de la Nokia, modelul N95. Vazut de creatorii sai drept "ceea ce computerele au devenit", N95 poate face aproape orice.

Punctul sau forte este camera foto de 5 megapixeli ce "vede" prin lentile Carl Zeiss si scoate poze de calitate inalta, ce pot fi apoi incarcate pe internet (serviciul Flickr) cu usurinta.

Locul trei este ocupat de celalalt model de iPhone, cel cu memorie de 4 GB, iar locul patru de modelul KE850 "Prada" de la LG. Specialistii vorbesc despre interfata acestui telefon, numind-o "cea mai avansata din piata in acest moment".

Are o grosime de 12 milimetri, o greutate de numai 86 de grame si un ecran TFT (un LCD imbunatatit) sensibil la atingere, ce poate afisa 16 milioane de culori.

Pe locul cinci, in clasamentul celor mai tari telefoane ale momentului, se afla terminalul BlackBerry Pearl 8100. Acesta, desi are dimensiuni reduse, care nu intotdeaua sunt un lucru bun, incorporeaza o multime de facilitati: serviciul de e-mail BlackBerry, patru variante de instant messenger (Yahoo!, MSN, AOL si ICQ), player muzical sau camera de 1,3 megapixeli.

Evenimentul Zilei