CEC are norme proprii de creditare incepand cu 1 septembrie

Data publicarii: 08-08-2007 | Finante-Banci

CEC a primit avizul BNR pentru aplicarea noilor norme de creditare incepand cu 1 septembrie a.c. Noile norme prevad un grad de indatorare de pana la 65% din veniturile nete ale familiei imprumutatului si un avans intre 0% si 15% pentru creditele imobiliare, se arata intr-un comunicat de presa remis BankNews.ro.

In cazul cardurilor, gradul de indatorare este de asemenea de pana la 65% din veniturile nete ale familiei imprumutatului, in functie de grupa de risc in care este incadrat clientul, iar plafonul maxim pentru credit pe card sau descoperit de cont este de pana la noua venituri lunare nete, dar nu mai mult de 40.000 lei.

Veniturile eligibile se compun in principal din: venituri din salarii, pensii, activitatea agricola, activitati independente, chirii, dividende, etc, in functie de tipul de credit solicitat. Din veniturile eligibile se scad cheltuielile cu utilitatile si cheltuielile de subzistenta care sunt determinate in functie de numarul de persoane din care este compusa familia.

Perioada imediat urmatoare va fi folosita pentru informarea si instruirea personalului bancii din teritoriu asupra noilor conditii de creditare.

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: