35.000 de euro, pretul unui apartament ANL

Data publicarii: 10-08-2007 | Imobiliare

Chiriasii ANL care vor sa cumpere locuinta in care stau vor putea incepe demersurile legale cel mai devreme in luna octombrie a acestui an, noteaza Adevarul. Ministrul dezvoltarii, lucrarilor publice si locuintelor (MDLPL), Laszlo Borbely, spune ca imobilele vor fi evaluate de profesionisti, iar preturile cerute de stat vor fi in concordanta cu cele de pe piata.

El precizeaza ca, pentru a putea achizitiona un apartament, chiriasul trebuie sa probeze ca a detinut aceasta calitate vreme de cinci ani. Astfel, primii beneficiari vor fi cei care au stat in case ANL inca din 2001 sau 2002. Datele furnizate de MDLPL arata ca in aceasta perioada s-a construit un total de 2.202 de locuinte, acestea fiind cele care vor putea fi vandute inca din acest an. "Toti banii obtinuti vor fi folositi exclusiv pentru constructia altor locuinte pentru tineri", spune ministrul Laszlo Borbely, care estimeaza ca din vanzarea acestor apartamente statul va obtine circa 60 milioane de euro.

Interesant este ca in rationamentul care a condus la acest total, Borbely ia drept pret de referinta pentru o casa ANL suma cel putin modica, de numai 35.000 de euro. Toti acesti bani vor trebui achitati intr-o singura transa, iar timp de cinci ani proprietarii nu vor putea sa instraineze imobilul.

Ministrul dezvoltarii, Laszlo Borbely, a mai declarat in cadrul unei conferinte de presa ca are in vedere stoparea programului de constructie a locuintelor ANL prin credit ipotecar. Ideea sa este inceperea unui program nou, gandit in jurul ideii de locuinte convenabile pentru tineri.

Integral in Adevarul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: