BNR a autorizat operatiunile Provident Financial Romania

Data publicarii: 14-08-2007 | Finante-Banci

Banca Nationala a Romaniei (BNR) a autorizat societatea Provident Financial Romania la inceputul acestei luni, care ridica la patru numarul societatilor inscrise in registrul general al institutiilor financiare nebancare al BNR la sectiunea "Credite de consum", a anuntat luni compania. Potrivit datelor Bancii Centrale, la aceeasi categorie mai sunt inscrise societatile IFN Fingroup Credit SA, TBI Credit IFN SA si Simplu Credit IFN SA.

"Inscrierea in registrul general confirma indeplinirea de catre Provident Financial Romania a cerintelor prevazute in legislatia referitoare la activitatea institutiilor financiare nebancare", a declarat directorul general al Provident Financial Romania, Steve Rice. El a precizat ca autorizarea societatii coincide cu incheierea fazei pilot demarate de aceasta in aprilie 2006 si cu decizia de extindere a operatiunilor Provident la nivel national.

In aprilie 2007, Provident Financial Romania avea peste 13.000 de clienti si o retea de circa 350 de reprezentanti. Compania ofera imprumuturi de valoare mica, la domiciliul clientului, iar valoarea acestora este cuprinsa intre 400 si 2.000 de lei, cu o perioada de rambursare de la 26 la 52 de saptamani. Imprumuturile la domiciliu acordate de Provident Financial Romania sunt disponibile in Bucuresti si in alte orase din sudul si centrul tarii, se arata in comunicatul de presa.

Providence Financial Romania este parte a grupului britanic International Personal Finance si are peste 5.000 de angajati care lucreaza impreuna cu aproximativ 28.400 de reprezentanti in sapte tari pe doua continente. In Romania, compania este specializata in acordarea de imprumuturi de valoare mica, pe termen scurt si fara giranti, direct la domiciliul solicitantilor.

Provident Financial si-a inceput activitatea in Romania la inceputul anului 2006, cu o operatiune-pilot in Bucuresti, sustinuta de o investitie de capital si know-how. Provident Financial s-a extins in ultimii zece ani in Polonia, Cehia, Ungaria, Slovacia, si Mexic. Din 1962, compania este cotata la Bursa de Valori din Londra.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: