Se scumpeste intretinerea

Data publicarii: 17-08-2007 | Economie

Din aceasta toamna, mai exact din luna septembrie, facturile la intretinere s-ar putea majora, initial in Capitala iar apoi in celelalte judete. Cresterea tarifelor cu 28 la suta se datoreaza majorarii pretului pentru caldura furnizata in sistemul centralizat. La cererea RADET, Autoritatea Nationala de Reglementare a Serviciilor de Gospodarire Comunala (ANRSGC) a aprobat majorarea pretului pentru transportul si distributia caldurii, in Bucuresti.

Viceprimarul Capitalei, Razvan Murgeanu a declarat ca din calculele pe care le-a facut, aplicarea unui procent de 28 la suta ar insemna cel mai probabil o crestere a facturii nesubventionate la intretinere cu aproximativ cinci lei noi. Initial, RADET a solicitat o crestere cu 40 la suta a tarifului pentru transportul si distributia caldurii.

Directorul institutiei, Virgil Ramba, a declarat pentru BBC ca a cerut majorarea pretului la transport si distributie pentru ca institutia nu a beneficiat de schimbarea tarifului in lunile de la inceputul anului, asa cum se obisnuia in anii anteriori.

Curentul