Produsele romanesti de baza se vor scumpi considerabil

Data publicarii: 17-08-2007 | Economie

40%: cu atat se vor scumpi painea, carnea de vita si conservele de legume si fructe, din cauza secetei, noteaza Gandul. Din octombrie cel mai tarziu, produsele de baza se vor scumpi cu 40%, fiindca seceta a marit costurile materiei prime, apreciaza  Dragos Frumosu, liderul Federatiei Sindicatelor din Industria Alimentara (FSIA).

"Estimam ca painea se va scumpi cu 40%, iar carnea de vita tot spre acest procent. La fel si conservele de legume si fructe. Carnea de porc nu se va scumpi fiindca o importam. La fel, produsele lactate si laptele se vor scumpi cu peste 20%, iar pretul uleiului va creste cu peste 10%, deoarece culturile de floarea-soarelui au fost compromise de seceta", a spus presedintele FSIA. Potrivit acestuia, cei mai afectati vor fi producatorii autohtoni, care vor avea de tinut piept unei concurente crancene, dupa ce piata va fi napadita de importuri.

"Cu importurile mai exista o problema: nu toti romanii stiu ca produsele alimentare importate nu sunt neaparat naturale si proaspete. Pentru ca se plimba mai mult, acestea sunt in general mai vechi. Oricum, ar trebui sa ne asteptam ca in scurt timp piata sa fie invadata de importuri", a mai spus Dragos Frumosu.

Integral in Gandul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: