Un alt fel de a vinde masina

Data publicarii: 20-08-2007 | Auto

Formulele buy-back sau sale and lease-back pot fi mai avantajoase decit vinzarea propriu-zisa a automobilului, noteaza Cotidianul. Societatile specializate pe leasing auto ofera posibilitatea unor combinatii intre leasing si vinzare care va pot ajuta sa va valorificati automobilul personal. Pe fondul cresterii accentuate a vinzarilor de masini second-hand, societatile de leasing au dezvoltat produse mai complexe decit leasingul simplu.

Mai precis, compania se poate transforma din finantator in cumparator de masini. Functionarea optima a sistemului buy-back a determinat cresterea numarului de autoturisme second-hand vindute. Garantia de 6 pina la 24 de luni oferita, informatiile si serviciile puse la dispozitia clientilor au determinat o crestere de peste 90% a volumului de vinzari de autoturisme rulate. De exemplu, Weltauto, marca sub care Porsche Romania isi desfasoara activitatile de rascumparare si vinzare de automobile second-hand, a anuntat ca aproape si-a triplat numarul de contracte incheiate in primele cinci luni ale anului fata de perioada similara a lui 2006.

Automobile Bavaria poate vinde orice model auto in sistem buy-back si vine cu o noutate absoluta: permite achizitionarea oricarei marci existente pe piata. Inclusiv cele autohtone pot beneficia de posibilitatea de a fi achizitionate ca avans pentru un automobil nou, marca BMW sau MINI. Daewoo Automobile ofera si ea aceasta posibilitate.

Buy-back este o activitate ce se desfasoara intocmai potrivit traducerii termenului: "rascumparare". Aceasta se poate desfasura in doua directii. Cumpararea unui automobil rulat de catre o firma specializata in vinzarea de masini este prima varianta. Contravaloarea vehiculului poate constitui apoi avansul pentru o masina noua sau rascumpararea pe care se obliga sa o faca dealerul inca din clipa in care iti vinde masina noua. Asa stii ca in orice moment se poate returna masina dealerului, evident la un pret mai mic pentru a-si cumpara una noua. Pretul poate sa fie mai mic decit cel care ar fi fost obtinut in tirg, insa este solutia perfecta daca vrei sa scapi repede de problema si sa conduci o masina noua sau ai mare nevoie de bani.

Pentru cumparatorul autoturismului rulat, avantajul major consta in faptul ca exista o garantie de minimum 6 luni ce poate fi extinsa pina la 2 ani in ceea ce priveste functionarea masinii si este foarte important de obtinut, pentru ca vorbim de masini second-hand. Un alt mare avantaj este accesul la istoricul masinii (se stie care au fost proprietarii anteriori, existind astfel certitudinea ca masina nu este furata, posibilitatea de a cunoaste de cite ori a fost masina in service, numarul real de kilometri si cind sau daca au fost efectuate reviziile).

Integral in Cotidianul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: