Pregateste-te sa fii manager

Data publicarii: 20-08-2007 | HR/Cariere

Daca vrei sa fii un bun conducator, invata cum sa te porti cu oamenii si cum sa te descurci in situatii conflictuale ce par fara iesire, noteaza Evenimentul Zilei. Pentru a fi un manager de succes trebuie sa intelegi ca nu mai reprezinti o persoana, ci o echipa. De asemenea, este necesar sa inveti sa-ti fixezi obiective, sa coordonezi, sa planifici si sa-ti dezvolti echipa, atat profesional, cat si personal. Teoretic, pare destul de simplu, insa in practica, munca se dovedeste a fi foarte dificila. Si asta pentru ca multora le lipseste scoala relatiilor umane.

"Doua dintre cele mai dificile lucruri cu care se confrunta astazi managerii sunt lipsa mentoratului, a modelelor de urmat in cariera si in viata si accesul limitat la experientele practice cu adevarat valoroase si relevante mediului economic romanesc", explica Mihaela Pantis, managing director al companiei Qualians.

Calitatile manageriale, considera Marius Mierlusca, psiholog si coordonator al revistei virtuale Management si psihologie, se observa cel mai bine atunci cand unui manager i se cere un anumit nivel de performanta, iar subordonatii argumenteaza ca nu se poate.

Integral in Evenimentul Zilei

Ultimele stiri pe BankNews.ro: