Cresc imprumuturile romanilor in franci elvetieni

Data publicarii: 22-08-2007 | Finante-Banci

Bancile care acorda imprumuturi in aceasta moneda se lauda cu vanzari impresionante. Statisticile acestor institutii financiar-bancare arata ca, in primele sapte luni ale anului, creditele acordate in aceasta valuta reprezentau peste 50% din totalul imprumuturile acordate populatiei.

Dobanzile avantajoase incurajeaza imprumuturile in franci elvetieni. In plus, sumele pe care le poti imprumuta in franci elvetieni sunt mult mai mari decat cele in euro sau lei. Daca la un credit in euro dobanzile ajung si 9%, la cele in franci elvetieni maximul este de 6 %. Astfel, o persoana care are un venit lunar de 1 000 de euro si vrea sa-si cumpere o casa va fi mai avantajata sa se imprumute in franci elvetieni. Ea va lua cu 15 000 de euro mai mult decat daca ar fi apelat la un credit ipotecar in moneda europeana.

Specialistii atrag atentia insa ca cei care se imprumuta in moneda straina trebuie sa ia in calcul riscul valutar. Ca orice alta moneda, francul elvetian se poate aprecia, determinand astfel cresterea ratelor care trebuie platite lunar.

Realitatea.net

Ultimele stiri pe BankNews.ro: