Bancpost tinteste o dublare a volumului de credite

Data publicarii: 22-08-2007 | Finante-Banci

Bancpost vizeaza pentru acest an o dublare a volumului total de credite, un avans semnificativ pe retail, in special intreprinderi mici si credite ipotecare, si, totodata, vrea sa devina lider de piata pentru produse derivate si structurate, a declarat presedintele bancii, Mihai Bogza pentru Curierul National. "La fel ca in 2006, ne propunem practic o dublare a volumului total de credite, dar ne vom concentra pe o crestere mai rapida a zonei de retail, cu precadere microintreprinderi, credite ipotecare si imobiliare. Totodata, credem ca suntem pe drumul cel bun pentru a deveni lideri de piata pentru produse derivate si structurate intre bancile romanesti", a spus Bogza.

Nu cu mult timp in urma Bancpost a facut cunoscut faptul ca are in derulare un proiect prin care isi propune deschiderea pana la sfarsitul acestui an a 20 de unitati noi cu program de functionare non-stop. Aceste unitati sunt prevazute cu un APS (automat pentru plata ratelor la credite si a facturilor la utilitati), un ATM si un info chiosc. "Acest proiect a fost initiat in dorinta de a reduce aglomeratia de la ghiseele bancii pentru plata ratelor sau a facturilor de utilitati in favoarea majorarii timpului acordat unui client pentru efectuarea unor operatiuni mai complexe", a mentionat Bogza.

Bogza: Ne propunem sa crestem mai rapid decat restul pietei

Potrivit presedintelui institutiei de credit, pe termen lung, obiectivul strategiei Bancpost are in vedere o crestere rapida si sustenabila, in conditii de profitabilitate. "Ne propunem sa crestem mai rapid decat restul pietei, oricat de dinamica ar fi aceasta, realizand insa in acelasi timp o administrare a riscurilor care sa mentina banca in aceeasi zona de stabilitate si siguranta in care se afla acum, precum si o crestere a veniturilor care sa conduca la o profitabilitate la nivelul celor mai ridicate din sistemul bancar", a spus Bogza.

In vederea realizarii acestui obiectiv, Bogza a spus ca, in ultimii ani, a fost adusa la indeplinire o restructurare masiva a bancii, in urma careia Bancpost a devenit deja una dintre cele mai moderne banci din sector, de la calitatea produselor si serviciilor oferite si pana la aspectul exterior al unitatilor teritoriale.

Astfel, in luna iunie a acestui an activele bancii depaseau nivelul de 3 miliarde euro echivalent, dupa ce pragul de 2 miliarde euro a fost depasit in luna decembrie a anului trecut. "Ambitiile noastre pentru anii viitori sunt nelimitate. Nu ne propunem doar sa devenim, sa zicem, a treia banca din piata, ci vrem sa crestem constant mai rapid decat competitorii nostri. Unde vom fi peste 5 ani, de exemplu, vom vedea - dar noi suntem convinsi ca vom surprinde pe toata lumea!", a spus Bogza.

Integral in Curierul National