Google introduce miercuri publicitate pe platforma YouTube

Data publicarii: 22-08-2007 | Media

Compania Google va introduce miercuri publicitate pe platforma online YouTube, iar mesajele publicitare vor fi legate contextual de clipurile video de pe platforma, informeaza Reuters. "Filosofia YouTube este in mare aceeasi cu cea a Google, adica toate reclamele pe care le difuzam trebuie sa aiba valoare pentru utilizator", a declarat directorul pentru platforme media al Google, Eileen Naughton. "Partenerii nostri sunt nerabdatori sa foloseasca YouTube ca platforma de brand", a mai spus directorul.

Mesajele publicitare vor aparea, sub forma unei animatii, pe partea inferioara a player-ului video, la scurt timp dupa inceputul clipului. Daca utilizatorul nu apasa pe animatie, aceasta dispare in 10 secunde. Animatia suprapusa nu este o noutate, majoritatea retelelor de televiziune din SUA folosesc acest sistem pentru promovarea filmelor sau emisiunilor, dar, explica Reuters, limitele televiziunii traditionale nu au permis utilizatorilor sa interactioneze cu reclamele.

Compania Google, care detine YouTube, este foarte dornica sa scoata bani din publicitate prin aceasta platforma, comenteaza Reuters, insa a incercat sa nu agreseze utilizatorii cu reclame.

Platforma YouTube, detinuta de Google, este cea mai utilizata platforma online din lume. Revista "Time" a denumit YouTube drept cea mai importanta inventie a anului 2006.

NewsIn