Raiffeisen Asset Management lanseaza inca doua fonduri deschise de investitii

Data publicarii: 22-08-2007 | Finante-Banci

Raiffeisen Asset Management a obtinut autorizarea si va lansa doua noi fonduri deschise de investitii: Raiffeisen Romania Actiuni si Raiffeisen Confort, se arata intr-un comunicat de presa remis BankNews.ro. De asemenea, se afla in curs de autorizare la CNVM cresterea ponderii actiunilor in fondurile Raiffeisen Prosper si Raiffeisen Benefit.

Fondul Raiffeisen Romania Actiuni, lansat astazi, este un fond deschis de investitii care va investi pana la 100% in actiuni romanesti si presupune un management activ fata de un reper reprezentat de o combinatie intre indicii BET-C (60%) si BET-FI (40%).

Fondul Raiffeisen Confort este un fond deschis de investitii ce isi propune capitalizarea castigurilor de pe piata de capital atunci cand piata de actiuni creste, dar si evitarea pierderilor in cazul unei scaderi a pietei de actiuni. Astfel, in conditiile unei evolutii nefavorabile a cotatiilor actiunilor, obiectivul fondului este reprezentat de limitarea scaderii, valorii unitatii de fond sub valoarea initiala dupa doi ani de la data lansarii Fondului. In acelasi timp se va urmari limitarea scaderii valorii unitatii de fond sub nivelul de 90% din valoarea initiala pe parcursul fiecarei perioade investitionale de 2 ani. Acest fond va fi lansat pe parcursul lunii septembrie 2007.

Alaturi de autorizarea celor doua fonduri noi, Raiffeisen Asset Management a solicitat CNVM aprobarea modificarii prospectelor fondurilor existente, prin cresterea ponderii maxime a actiunilor in fondul Raiffeisen Benefit de la 30% la 50%, precum si in fondul Raiffeisen Prosper de la 80% la 90%.

"Inca de la lansarea companiei ne-am propus sa satisfacem cat mai multe preferinte de risc si randament, iar pana acum am oferit clientilor doua produse conservatoare, pentru ca obiectivul principal a fost construirea si consolidarea credibilitatii clientilor in fondurile de investitii.

Acum noi si investitorii nostri intram intr-o noua etapa de dezvoltare, care vizeaza cresterea sperantei de randament si a riscului aferent fondurilor noastre, prin cresterea detinerii de actiuni a fondurilor Raiffeisen Prosper si Raiffeisen Benefit, precum si prin lasarea fondului Raiffeisen Romania Actiuni.

Alaturi de acestea, vom lansa in premiera pentru Romania un fond mutual, Raiffeisen Confort, care da clientilor posibilitatea obtinerii randamentelor mai mari aferente pietei de capital, insa le ofera si confortul unei strategii investitionale ce vizeaza evitarea pierderilor. Este genul de produs foarte cautat in Europa Centrala si de Est precum si economiile dezvoltate, nume mari de societati de administrare precum BNP Paribas, HSBC, Commerzbank sau Credit Agricole avand in portofoliu produse similare", au declarat oficialii Raiffeisen.

Redactia BankNews.ro