Euroalegerile vor avea loc pe 25 noiembrie

Data publicarii: 23-08-2007 | Politica

Guvernul a decis ca alegerea reprezentantilor Romaniei in Parlamentul European sa aiba loc pe 25 noiembrie. "Romania va avea o reprezentare alcatuita din 35 de parlamentari si cred ca organizarea in bune conditii, nu numai cele logistice, ci si crearea cadrului de dezbateri pe teme europene, este un test important", a declarat premierul Tariceanu, miercuri. Calin Popescu Tariceanu a dorit sa asigure electoratul ca Guvernul va lua toate masurile pentru ca Romania sa treaca cu bine acest examen.

Tariceanu a facut referire si la tema fraudarii alegerilor: "Nici eu, nici partidul meu nu ne pricepem sa fraudam alegeri, asa ca temerile partidelor nu cred ca sunt justificate".

Luni a avut loc o intalnire informala convocata de premierul Tariceanu pentru a stabili data pentru alegerile europarlamentare. Majoritatea partidelor propusesera inca de atunci data de 25 noiembrie. Singurii care nu au fost de acord au fost social-democratii, care au dorit ca alegerile sa aiba loc pe 9 decembrie.

Potrivit Tratatului de aderare, Romania trebuie sa desfasoare alegerile pentru cele 35 de posturi de europarlamentari pana in 31 decembrie 2007.

Realitatea TV