Carrefour, BauMax si Bricostore investesc 68 milioane euro la Deva

Data publicarii: 24-08-2007 | Afaceri

Carrefour, BauMax si Bricostore vor investi 68 milioane euro pe piata din Deva, la cateva saptamani dupa inceperea lucrarilor la complexul comercial Metro-Obi-Real, a declarat primarul municipiului Deva, Mircia Muntean. Potrivit primarului, noua investitie se ridica la valoarea de 68 de milioane de euro, iar hypermarketurile vor fi construite pe o suprafata de 16 hectare de teren situata intre benzinaria Petrom si complexul Alaska de pe DN 7.

"Pe langa complexurile comerciale va fi construit si un hotel marca Ibis, de patru stele, cu 400 de locuri de cazare. Toate aceste investitii vor fi inaugurate la data de 1 Iunie, de ziua copilului, la sase luni dupa ce vom inaugura complexul Metro-Obi-Real, o investitie de 71 de milioane de euro", a declarat primarul Devei.

Piata comerciala din Deva devine din ce in ce mai atractiva pentru "jucatorii" straini. Potrivit datelor existente, BauMax Romania, subsidiara a grupului austriac de magazine de distributie de materiale de constructii si amenajari interioare, a decis sa construiasca un supermarket la Deva. Grupul BauMax se situeaza printre primele 15 lanturi europene de bricolaj. Jucatorii principali din piata de profil din Romania sunt Bricostore, care detine o retea de opt magazine in Romania si Praktiker, care si-a anuntat intrarea pe piata deveana dar a renuntat in favoarea OBI.

Orasul Deva a atras si interesul grupului Carrefour, care a deschis hypermarketuri doar in Bucuresti, Brasov, Ploiesti si Constanta. De asemenea, Metro, Real si Praktiker, vor intra anul acesta in Deva, printr-un complex comercial care va include cele trei hipermarketuri, in urma unei investitii totale de 71 milioane euro, potrivit autoritatilor locale din judetul Hunedoara.

Prin demararea acestei investitii, Deva intra in topul localitatilor din tara cu cele mai multe spatii comerciale. Cele doua mega-zone comerciale reprezinta cele mai mari investitii private realizate pana acum la nivelul judetului Hunedoara.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: