Bursa suspenda titlurile celor trei companii controlate de Rompetrol

Data publicarii: 27-08-2007 | Finante-Banci

Bursa de Valori Bucuresti a suspendat tranzactiile cu actiunile Rompetrol Rafinare Constanta (RRC), Rompetrol Well Services (PTR) si Rompetrol SA (Vega), dupa ce presedintele The Romeptrol Group (TRG), Dinu Patriciu a anuntat vanzarea a 75% din grup unei companii din Kazahstan.

Anuntul presedintelui The Rompetrol Group a dus la o crestere a cotatiei actiunile Rompetrol Rafinare Constanta  (RRC) cu 14,29%. Titlurile Rompetrol Rafinare Constanta au dominat tranzactiile Bursei de Valori Bucuresti, valoarea schimburilor fiind de 5,88 milioane lei. Ultima cotatia a actiunilor RRC a fost de 0,112 lei, ceea ce da o capitalizare de 2,363 miliarde lei.

Actiunile Rompetrol Well Services (PTR) s-au scumpit cu 31,1%. Ultima cotatie a titlurilor a fost de 1,90 lei pe actiune, ceea ce da o capitalizare de 176 milioane lei.

Titlurile Rompetrol SA Bucuresti (VEGA) s-au apreciat cu 22%. Ultima cotatie a titlurilor, inainte de a fi suspendate, a fost de 0,25 lei, pret care da o capitalizare de 436,3 milioane lei. Capitalizarea cumulata a celor trei companii controlate de The Rompetrol Group este de 2,97 miliarde lei, calculata la pretul ultimelor tranzactii inainte de suspendare.

The Rompetrol Group (TRG) este actionar majoritar la cele trei companii. TRG detine 74,45% din titlurile Rompetrol Rafinare Constanta, din care 50,59% sunt detinute de TRG, Rompetrol Financial Group SRL detine 14,72%, iar rafinaria Vega, 9,14%.

The Rompetrol Group (TRG) controleaza aproape 51% din titlurile Rompetrol Well Services (PTR). Grupul olandez detine 82,36% din titlurile rafinariei Vega (Rompetrol SA Bucuresti).

Compania KazMunaiGaz din Kazahstan a semnat cu Rompetrol Holding Olanda un contract de preluare pentru 75% din actiunile The Rompetrol Group NV, a carei valoarea de piata a fost calculata la 3,616 miliarde dolari, a anuntat, luni, presedintele grupului, Dinu Patriciu.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: