Grawe Pension Services va distribui Fondul de Pensii Vital al BT Aegon

Data publicarii: 28-08-2007 | Afaceri

BT AEGON Fond de Pensii si GRAWE PENSION SERVICES, broker de pensii private, au semnat saptamana trecuta, in Bucuresti, contractul de agent, in baza caruia compania Grawe Pension Services va distribui pensia privata VITAL, administrata de BT AEGON, se arata intr-un comunicat de presa remis BankNews.ro.

Unul dintre motivele care au dus la initierea acestui parteneriat este faptul ca GRAWE PENSION SERVICES face parte de Grupul Grawe, care detine pe piata romaneasca o companie de asigurari de viata - Grawe Romania Asigurare - aflata pe locul 5 in topul asiguratorilor de viata, la sfarsitul anului 2006, precum si o firma de investitii imobiliare - Grawe Consulting & Development Intl. Experienta internationala si cunoasterea pietei romanesti sunt demonstrate deja de rezultatele inregistrate. Grawe Pension Services va aviza un numar de peste 2.300 de agenti de marketing pana la data de 17 septembrie a.c., cand va fi startul colectarii adeziunilor pentru pensiile private obligatorii.

Fondul VITAL al BT AEGON va fi un fond de pensii obligatorii cu risc mediu, schema de investitii aleasa presupunand alocarea a 70% din active in titluri de stat si obligatiuni, iar 30%, in valori mobiliare care se tranzactioneaza pe pietele reglementate din Romania si din UE.

BT AEGON Fond de Pensii face parte din Grupul Financiar BANCA TRANSILVANIA, 50% din actiuni fiind detinute de grupul olandez AEGON NV, iar 50%, de Banca Transilvania.

AEGON NV este una dintre cele mai mari companii de asigurari de viata si pensii din lume, reprezinta unul dintre primele 10 grupuri fiananciare din Europa si are in portofoliu aproximativ 30 de milioane de clienti. Grupul a optat, la inceputul acestui an, pentru un joint venture cu Banca Transilvania, pentru a patrunde pe piata romaneasca a pensiilor private obligatorii.

Cei doi Directori Generali, Silvia Sirb - BT AEGON si Allice Dumitru - Grawe Pension Services au declarat ca aceasta colaborare se incadreaza in strategia ambelor grupuri financiare, reprezentand concretizarea unei dorinte a ambelor parti de a demonstra puterea experientei si a profesionalismului in vanzari, obiectivul fiind performanta si eficienta intr-un mediu deosebit de competitiv.

Redactia BankNews.ro