CEC vrea sa isi vanda actiunile detinute la ASIBAN

Data publicarii: 28-08-2007 | Finante-Banci

Consiliul de Administratie al CEC a analizat, in sedinta sa de saptamana trecuta, diversele solutii posibile privind actiunile sale (25%) la ASIBAN si a hotarat ca banca se va alatura celorlati actionari care si-au anuntat deja intentia de vanzare a participarii lor la aceasta societate de asigurari, se arata intr-un comunicat de presa remis BankNews.ro.

Radu Gratian Ghetea, presedintele CEC, a declarat ca ,,eforturile bancii in acest moment trebuie canalizate spre atingerea obiectivelor strategice deja anuntate si care, pentru prima etapa (pana in 2009), au in vedere eficientizarea si modernizarea bancii, respectiv atingerea si chiar depasirea, in unele cazuri, a nivelurilor medii de performanta ale bancilor din sistem".

Pe de alta parte, este cunoscut faptul ca societatile bancare pot investi in societatile apartinand grupului nu mai mult de 20% din fondurile proprii, fapt care practic limiteaza, pentru moment, posibilitatea ca CEC sa preia integral ASIBAN. "Pe masura ce banca se va dezvolta, va fi posibil sa fie reluata si problema crearii grupului financiar-bancar CEC", a mai spus Ghetea.

Redactia BankNews.ro