Visa Europe lanseaza un nou studiu despre procesarea platilor in Europa

Data publicarii: Astazi, 28-08-2007 | Finante-Banci

Visa Europe a realizat un studiu despre ultimele noutati privind procesarea platilor, din perspectiva bancilor, procesatorilor externi si furnizorilor din industrie, se arata intr-un comunicat de presa remis BankNews.ro. Elaborat in contextul consolidarii sectorului de procesare european in conformitate cu standardele SEPA, studiul are la baza informatiile furnizate de bancile membre Visa si de expertii din domeniu, prezentate cu ocazia Forumului European de Plati "Insights 07", organizat de Visa Europe in aprilie 2007.

"Visa este extrem de interesata de schimbarile care se petrec in sectorul de procesare a platilor si acest studiu ofera o evaluare a situatiei existente, precum si a platformei europene Visa Authorisation1 ca factor esential al consolidarii acestui sector", a declarat directorul executiv adjunct al Visa Europe, Philippe Menier.

Studiul trece in revista analizele unor experti din industria de procesare a platilor. Chris de Smet, directorul Unysis European Payments, anticipeaza ca noul context va determina schimbari profunde in procesarea platilor interbancare si ale bancilor acceptatoare. In plus, consolidarea procesarii de carduri ar trebui privita ca un pas inainte din punctul de vedere al convergentei globale a procesarii platilor.

Ca parte a cerintelor de implementare a SEPA, Visa Europe a facut rapid trecerea catre standardele SEPA in propria activitate de procesare. Procesarea poate conferi valoare adaugata bancilor, prin urmare Visa Europe a investit in serviciile proprii prin crearea Visa Authorisation, care este o platforma special conceputa de rutare a tranzactiilor efectuate intre bancile membre Visa Europe. Bancile Visa pot acum sa aiba acces la un sistem pan-european de autorizare a platilor prin carduri, care este asteptat sa scada costurile tranzactiilor, sa ofere mai multa scalabilitate si flexibilitate si, de asemenea, sa anticipeze nevoile pietei regionale cu servicii de plati configurate local.

Printre alti contributori se numara: Herwig de Preter, Director general KBC Group, care dezbate provocarile privind procesarea pentru bancile multinationale, si Jan-Olof Brunila, directorul departamentului de servicii carduri al Swedbank, care explica cum aceasta banca pan-nordica si baltica a inceput sa foloseasca serviciile de procesare oferite de Visa Europe.

Potrivit lui Jan-Olof Brunila, "Decizia de a utiliza solutiile Visa Europe de procesare pentru platile locale Visa poate doar sa contribuie la imbunatatirea procesarii de carduri in regiune, tinand cont ca Visa a intrat recent in procesarea autorizarii tranzactiilor prin carduri in Suedia. Aceasta va determina cresterea competitiei, ceea ce ne va avantaja pe noi in calitate de clienti ai acestor servicii."

Philippe Menier a conchis: "Visa Europe nu impune bancilor membre solutiile de procesare proprii, dar, procesand mai multe tranzactii, credem ca Visa Europe poate asigura o mai mare interoperabilitate si siguranta a platilor in Europa. Aceasta va conduce, in cele din urma, catre scopul nostru final, acela de a inlocui numerarul cu cardurile."

Studiul Visa Europe "Procesarea: locul unde afacerile si tehnologia se intalnesc" este disponibil pe site-ul www.visaeurope.com/aboutvisa/processing

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: