Mioara Mantale, schimbata din functia de prefect al Bucurestiului

Data publicarii: 29-08-2007 | Politica

Guvernul a decis, marti, schimbarea din functie a unui numar de cinci prefecti din Botosani, Mehedinti, Vaslui, Vrancea si Bucuresti. Prefectii schimbati din functie sunt urmatorii: Roman Cristian Constantin (Botosani), Marius Balu (Mehedinti), Ion Oprea (Vrancea), Mioara Mantale (Bucuresti) si Ioan Zaharia (Vaslui).

Purtatorul de cuvant al Guvernului, Camelia Spataru, a anuntat ca noul prefect numit definitiv la Bucuresti este Catalin Deaconescu, fost subprefect, iar Mioara Mantale a fost numita subprefect al Capitalei. Un alt prefect numit definitiv este cel de la Vrancea, Dragos Mircea care a ocupat pana in prezent functia de subprefect al aceluiasi judet.

Temporar au fost numiti prefecti: Gheorghe Sorescu (Botosani), Sevastian Bazoi (Mehedinti) si Ciprian Iftimoaie (Vaslui).

La Mehedinti si Vrancea, prefectii schimbati, respectiv Marius Balu si Ion Oprea au fost numiti subprefecti.

La Botosani si Vaslui, prefectii schimbati, Cristian Roman si Ioan Zaharia au fost numiti inspectori guvernamentali.

"La elaborarea proiectului deciziilor primului-ministru de numire in functiile de inspectori guvernamentali s-au avut in vedere prevederile HG 341/2007 privind intrarea in categoria inaltilor functionari publici, managementul carierei si mobilitatea inaltilor functionari publici", a afirmat Spataru.

Mioara Mantale considera numirea sa in functia de subprefect "o retrogradare"
 
Fostul prefect al Capitalei, Mioara Mantale, considera numirea ei in functia de subprefect "o retrogradare" si sustine ca va formula o pozitie oficiala referitoare la revocarea ei din functie dupa ce decizia Guvernului va fi publicata in Monitorul Oficial.

"Am aflat din mass-media cu totii de inlocuirea mea, nu am primit nicio instiintare oficiala din partea Guvernului sau a ministerului (ministerul Internelor si Reformei Administrative, n.r.) referitoare la mutare", a spus Mioara Mantale.

Ea a precizat ca in calitate de inalt functionar public are obligatia sa ceara institutiilor publice sa respecte legea. Mantale a explicat ca, dupa ce revocarea va aparea in Monitor, va constata daca Guvernul a respectat sau nu legea. "Daca Guvernul a respectat legea ma voi conforma, dar daca voi constata vreun abuz generat de o interpretare politica, voi apela la instanta", a spus fostul prefect.

Mioara Mantale considera numirea sa in functia de subprefect "o retrogradare", in conditiile in care din anul 2005, cand a fost numita in functia de prefect, si pana in prezent nu a primit nicio mustrare, avertisment sau alta sanctiune. Ea a mentionat ca nici subprefectii nu au primit vreo sanctiune. 

Fostul prefect al Capitalei a mai spus ca, daca Guvernul a motivat revocarea sa printr-o imbunatatire a activitatii, acest lucuru nu se poate face mutand un inalt functionar public de pe o functie superioara pe o functie inferioara.

La randul sau, nou-numitul prefect al Capitalei, Catalin Deaconescu, a precizat ca nu comenteaza decizia Guvernului, nu acesta este rolul sau si ca asteapta publicarea in Monitorul Oficial a deciziei Guvernului pentru a vedea motivele care au condus la numirea sa in functie. Totodata, el a mai spus ca echipa din care a facut parte, adica prefectul Mioara Mantale si cei trei subprefecti, a functionat foarte bine si spera ca vor face o echipa buna si in continuare.

NewsIn