Imprumuturi pentru tinerii care urmeaza sa se casatoreasca

Data publicarii: Astazi, 29-08-2007 | Finante-Banci

Cuplurile care locuiesc in aceeasi casa, chiar daca nu formeaza o familie, isi pot cumula veniturile pentru a lua un credit mai mare de la banca, noteaza Gandul. Conform noilor regulamente bancare chiar si cuplurile care urmeaza sa se casatoreasca si care locuiesc deja la aceeasi adresa isi pot cumula veniturile, permitand astfel accesul la un credit de valoare mai mare, afirma pentru Business Magazin Alina Ferseta, senior marketing and PR officer al Volksbank Romania.

In plus, banca accepta in calitate de coplatitori si rude de gradul doi, trei sau patru cu solicitantul creditului, cu conditia ca acestia sa locuiasca la aceeasi adresa.  Bancherii au gasit solutia de a multumi cat mai multi clienti: rate care se calculeaza cumuland veniturile unei intregi familii - cu rude de gradul doi, trei sau chiar si patru. In unele cazuri, banca nici nu mai socoteste gradul de rudenie drept criteriu de asociere la un credit. Spre exemplu, Banca Comerciala Romana accepta pentru imprumuturile garantate cu garantii reale (imobile) pana la patru coplatitori externi, respectiv persoane care nu locuiesc impreuna cu solicitantul, dupa cum explica Cornel Cojocaru, director executiv in directia de comunicare a bancii.

La Alpha Bank si BRD, valoarea cosului de subzistenta este de 735 de lei pentru o familie de trei persoane, in timp ce BCR a ales sa diferentieze aceasta valoare in functie de profilul regional si de tipul localitatii de resedinta a clientului (municipii resedinta de judet, orase, localitati rurale).

Integral in Gandul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: