Incepe sezonul low cost pe litoralul romanesc

Data publicarii: 01-09-2007 | Turism

Programul "Litoralul pentru toti",  prin care romanii pot petrece o saptamana la mare cu doar 150 de lei, demareaza cu toate locurile ocupate pentru saptamana 1-7 septembrie, a declarat Dragos Raducan, secretarul general al Federatiei Patronatelor din Turismul Romanesc (FPTR), noteaza Gardianul. "Toate biletele pentru hotelurile inscrise in program au fost vandute inca de la demararea programului. Turistii care vor sa isi petreaca aceasta saptamana la mare trebuie sa sune la agentiile de turism care s-ar putea sa mai aiba ratacite cateva bilete", explica Dragos Raducan.

Conform acestuia, cei care nu au apucat locuri in prima seria a programului pot gasi bilete pentru toata luna, dar dupa data de 7 septembrie. Prin programul "Litoral pentru toti", cei care isi cumpara bilete de la agentiile de turism pentru hotelurile din sudul litoralului vor plati intre 100 de lei si 170 de lei pentru sase nopti de cazare.

Turistii care prefera statiunile din nord vor trebui sa plateasca mai mult pentru a sta la un hotel de doua sau trei stele, adica in jur de 170, respectiv 200 de lei. Astfel, pentru sase nopti in statiunea Mamaia, la un hotel de 3 stele, pretul biletului este de 199 lei pentu o persoana, tarif care include TVA si comisionul de 10 la suta al agentiei. Pentru un hotel de 2 stele se ofera un pachet turistic la pretul de 169 lei/persoana. In statiunile din sudul litoralului, pachetul de 6 nopti la un hotel de 3 stele costa 169 lei per persoana, iar la un hotel de 2 stele pretul este de 139 lei/persoana. Cei care au doar 109 lei si vor sa stea totusi o saptamana pe malul marii, pot alege sa se cazeze la hotelurile de o stea din sudul litoralului.

Integral in Gardianul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: