Preturi prohibitive la alimentele naturale

Data publicarii: 03-09-2007 | Lifestyle

Ca sa aiba aspect comercial, producatorii de alimente adauga la fabricarea produselor aditivi alimentari care sunt daunatori organismului uman, noteaza Realitatea Romaneasca. Producatorii spun ca daca ar elimina E-urile din alimente, costurile produselor ar fi uriase. In aceste conditii, mancarea sanatoasa si naturala a devenit un lux pe care nu toata lumea si-l permite. Comerciantii numara pe degete alimentele de la rafturi care nu contin E-uri.

"Aceasta durata de comercializare a produsului ar fi foarte scurta. De aici rezulta costuri mai mari, pierderi mai mari si un pret mai mare. Se vorbeste foarte mult de bio, de ecologice, de alimente foarte bune, dar aceste alimente pana si in Occident nu ocupa mai mult de cateva procente din piata pentru ca sunt produse scumpe pe care populatia nu si le permite", a declarat Mihai Visan, director executiv Asociatia Romana a Carnii.

Producatorii de alimente spun ca folosesc aditivii alimentari pentru ca produsele sa arate mai bine si sa se vanda mai bine. Etichetele de pe ambalaje arata ca in majoritatea produselor, de la paine, mezeluri, bauturi alcoolice si racoritoare, la fructe, cereale si legume modificate genetic, se regasesc aditivi cancerigeni, extrem de nocivi sanatatii. Dupa unele studii de specialitate, un locuitor dintr-o tara civilizata consuma circa 4,5 kg de aditivi alimentari pe an.

Realitatea Romaneasca

Ultimele stiri pe BankNews.ro: