Taxele pentru eliberarea documentelor vor fi modificate

Data publicarii: 03-09-2007 | Finante-Banci

Taxele pentru eliberarea documentelor vor fi reduse. In plus, termenele in care vor fi eliberate actele vor fi mult scurtate in intreaga tara. Secretariatul General al Guvernului a propus o reasezare a taxelor percepute pentru serviciile publice, penrtu eliminarea birocratiei din institutiile publice, a anuntat Ilie Bolojan, secretarul general al Guvernului.

"Va fi eliminata treptat taxa de urgenta pentru caziere, deoarece documentele vor fi eliberate pe loc, ramanand insa taxa de eliberare, de 20 de lei noi", a anuntat acesta. "Au fost eliminate diferentele foarte mari dintre taxele de urgenta si taxele de eliberare, ca in cazul cazierelor fiscale. Taxele vor fi stabilite in functie de costurile necesare gestionarii bazelor de date, editarea acestora, dar si in functie de valabilitatea si importanta actelor", a explicat Bolojan.

"Taxele percepute persoanelor fizice vor fi mai mici ca cele pentru agentii economici, cazierul judiciar va fi mai mic decat cel fiscal, iar taxa de urgenta nu va putea depasi dublul taxei de eliberare in regim normal", a mai spus secretarul general al Guvernului.

Realitatea TV

Ultimele stiri pe BankNews.ro: